23 januari, 2017

Filmopnames fictiereeks De Dag van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu in Natuurpark het Zwin

Jonas en JulieOp maandag 23 januari 2017 vinden in het educatief centrum en bij gunstige weersomstandigheden op het huttenparcours en de parking van het Natuurpark het Zwin in Knokke-Heist filmopnames plaats van "De Dag”, een nieuwe 12-delige fictiereeks geschreven door Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu. De cast bestaat onder meer uit Sofie Decleir, Johan Van Assche, Jeroen Perceval, Katelijne Verbeke, Titus De Voogdt, Johan Leyssen, Geert Van Rampelberg en Maaike Neuville. "De Dag" vertelt hoe op een winterse dag een slaperige stad wordt opgeschrikt door een bankoverval met gijzeling in een klein bankfiliaal. Terwijl buiten alles in gereedheid wordt gebracht voor de evacuatie, beleven de gijzelaars bange momenten terwijl de goed georganiseerde daders langzamerhand toch de controle beginnen te verliezen.

Vernieuwende aanpak

De manier waarop ‘De Dag’ gemaakt is, is ongezien voor een Vlaamse fictiereeks. Een vernieuwende aanpak die je constant op het verkeerde been zet en je tot het einde bij je nekvel grijpt. “We tonen eerst altijd het De dagstandpunt van buiten de bank, hoe politie, journalisten en ongeruste familieleden het gebeuren zien en trachten te weten te komen wat er aan het gebeuren is', vertelt auteur Jonas Geirnaert. 'De aflevering erna tonen we wat er diezelfde periode binnen in de bank gebeurt. De kijker wordt uitgedaagd om verschillende pistes te bewandelen.'

Internationale ambities

De regie is in handen van Gilles Coulier en Dries Vos. Productiehuis FBO, gekend van o.a. De zaak Alzheimer, Loft en de Premier, wil met deze creatieve productie iets neerzetten dat internationaal hoge ogen gooit. De serie zal wellicht in het voorjaar van 2018 uitkomen, eerst exclusief via Telenet en later op Vier.