31 oktober, 2018

Familiefilms op het Festival voor Jonge Spruiten

In het kader van het nieuwe Festival voor Jonge Spruiten, vallen er naast theatervoorstellingen en allerlei randanimatie ook heel wat leuke familiefilms te beleven in het CC Scharpoord. Zo kunnen de allerkleinsten op vrijdagmorgen 2 november 2018 genieten van De geur van worteltjes en Mannetje Tak. In de namiddag worden Gruwelijke rijmen en E.T. gedraaid in de filmzaal. Meer info vind je hieronder.   

Vrijdag 2 november om 10 uur: De geur van worteltjes (4+)

De geur van worteltjes is een heerlijke kinderfilm voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar. Konijn en Eekhoorn zijn buren, maar bovenal ook de bovenste beste vrienden. Het zijn lekkerbekken en levensgenieters. Maar door een verschil in smaak krijgen ze ruzie. Op een nacht neemt Eekhoorn zijn koffers en verhuist, maar hij laat zich vangen door een vos… De film wordt gevolgd door drie korte animatiefilms:

Wortelconfituur (6 min)
Het is hartje winter wanneer twee konijntjes ontdekken dat hun voorraad wortelconfituur op is! Maar wie zegt dat wortels alleen in de tuin groeien? Zeker niet Oom Robert die een wortel-schattenkaart heeft gemaakt...

De Reuzewortel (6 min)
Een achtervolgingsverhaal van een muis, een kat, een hond, een klein meisje, haar oma en een lekkere wortel.

De Kleine Egel (5 min)
De kleine egel vindt een magnifieke appel in het bos. Hij verstopt hem achter een rots om hem in alle rust te verorberen. Maar al gauw schuiven er andere gasten mee aan de feestdis…

Vrijdag 2 november om 11.30 uur: Mannetje Tak  4+

Mannetje Tak woont in een boom met zijn takkengezin. Zijn Vrouwtje, hijzelf, hun drie Twijgjes, ze passen er allemaal in! Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen en zo tuimelt hij van de ene onfortuinlijke situatie in de andere, steeds verder weg van zijn boom. Zal hij nog voor Kerstmis terug bij zijn gezinnetje geraken?

De film wordt voorafgegaan door vier korte animatiefilms:

'Pik Pik Pik'
In het bos staat een boom waarin zowel de mieren als de kleurige specht wonen. De specht probeert de marcherende mieren weg te pikken maar ze zijn hem te slim af. Op een dag komt er een houthakker hun boom omhakken...

'De piepkleine Vos'
In het midden van een weelderige moestuin ontmoet een piepkleine vos een meisje dat planten reusachtig kan doen groeien. Samen ontdekken ze dat ze ook dingen kunnen doen groeien. Dat opent een waaier aan deugnietenstreken…

'De Wet van de Jungle'
Nadat een klein aapje alle moeite van de wereld heeft gedaan om een gigantische banaan te plukken, moet hij zijn banaan meteen afgeven aan een grotere aap. Volgens de wet van de jungle krijgt de sterkste immers altijd wat hij wilt. Het kleine aapje bedenkt een sluw plan, want wie niet sterk is moet slim zijn!

'Zebra'
Wanneer een zebra op een dag tegen een boom botst, leert hij iets over zichzelf.

Vijf heerlijke verhaaltjes vol fantasie voor de hele familie, soms een beetje spannend en altijd heel grappig.

Vrijdag 2 november 14 uur: Gruwelijke rijmen  (6+)

Wat als sprookjespersonages elkaar zouden ontmoeten? Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Assepoester, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten. De verfilming van Roald Dahls ‘Gruwelijke Rijmen’ brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden. Even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen. Verbluffend mooi geanimeerd door de makers van o.a. De Gruffalo en Mannetje Tak.

Vrijdag 2 november om 16 uur: E.T. (8+)

E.T. vertelt het verhaal over Elliott, een eenzame jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen, genaamd E.T., dat gestrand is op de Aarde. Elliott en zijn broer en zus helpen het buitenaardse wezen naar zijn moederplaneet terug te keren, terwijl ze het wezen proberen geheim te houden voor hun ouders en de Amerikaanse regering. Omdat je deze film als één van de eerste gezien hebt in de bioscoop en je dat magische gevoel wil delen met je kinderen, daarom kom je nog eens kijken naar E.T.!