8 september, 2017

Eureka voor het Cartoonfestival!

cartoonfestival 2017 eurekaDe terugkeer van het Cartoonfestival naar zijn roots in Heist is een ongekend succes. 88.204 bezoekers ontdekten de uitvindingen van de middeleeuwen tot nu die ons leven veranderden. Bijna 5.000 cartoonliefhebbers meer dan in 2016 dus.

Het 56ste Cartoonfestival was vooral een belevenis voor het hele gezin. Kinderen gingen er aan de slag met het Eureka-doeboekje of namen deel aan de speurtocht van Vlieg. De verzameling van de spelkaarten kreeg een uitbreiding met de Eureka-kaarten.

Terwijl de jongsten zich uitleefden in de tent, trainden de ouders hun lachspieren met de cartoons van Press Cartoon Belgium en de Gouden Hoed. Dit jaar van zeer hoog niveau. Alles samen hingen er in het Cartoonpaviljoen meer dan 400 cartoons vol humor en avontuur van onder andere Marec, Steve Michiels, Kim Duchateau, Lectrr, Joris Snaet, Pieter De Poortere, Erwin Van Mol, Fritz, Ilah, Lise Vanlerberghe, Frederik Van Den Stock (FRED) en Mathieu Deguchteneere.

Het Cartoonfestival zorgt ook voor verbinding. Dit jaar vulden meer dan 70 handelaars van over de hele gemeente de prijzenmand van de wedstrijd van de Raad voor Lokale economie met meer dan 200 prijzen. Een absoluut record!

De workshopbegeleiders hebben menig zweetdruppeltje weggeveegd. Zodra de workshopruimte zijn deuren opende, stroomde het publiek binnen. Van kleuter tot tiener, velen hebben zich gewaagd aan een van de uitdagende proefjes.

Al deze ingrediënten zorgden dit jaar voor een absolute topeditie en een fantastisch bezoekerscijfer. Het gemeentebestuur kon enkel dromen van zo’n groot aantal bezoekers. De toekomst van het Cartoonfestival in Heist is dus verzekerd!