20 maart, 2017

Drie nieuwe handelszaken: Les Soeurs, Knokkestore en Rotisserie La Broche

Les SoeursWe verwelkomen opnieuw drie nieuwe handelszaken in onze gemeente. Les Soeurs is een winkel die in handen is van de drie zussen Clio, Julie en Kay Hendrickx. Deze drie dames met een passie voor mode zijn afkomstig uit Heusden-Zolder. Ze streken nu neer in de Antoine Bréarstraat 19 met een zaak in dameskledij, juwelen, lederwaren en interieuraccessoires. Les Soeurs ontstond in 2011. De zussen deden hun producten eerst uitsluitend van de hand via een webshop, homeparties en pop-up stores. In 2016 opende het trio hun eerste winkel in Hasselt en nu proberen ze dus voet aan wal te krijgen in Knokke-Heist. Ze willen je overtuigen met een trendy aanbod van betaalbare musthaves.

Autohandel Knokkestore ken je misschien al van ’t Walletje 1, maar breidt nu uit met een nieuwe vestiging langs de Natiënlaan 135. Getogen Knokke-Heistenaar Nico Buyck spitst zich qua verkoop hoofdzakelijk toe op Minicooper en pakt daarnaast uit met een eigen servicedienst na verkoop. Knokkestore is de nieuwe handelsnaam van de voormalige Garage Buyck die opgericht werd in 1983. In 2015 nam de 2de generatie de autohandel over en doopte die om tot Knokkestore.

Rotisserie La Broche op het Maurice Lippensplein 13 is gespecialiseerd in kipgerechten. Zaakvoerders Maxim en Laura Byl en Kevin Pannecoucke bieden je een ruime waaier van kipbereidingen aan. Hun grootste specialiteit is kip aan ’t spit. Je kunt er ook terecht voor takeaway. En ook recepties of La Brochefeestjes behoren tot de mogelijkheden (voor groepen tot 40 personen is er een aparte ruimte). Het restaurant zelf telt daarnaast nog eens 70 couverts. Het trio is in onze gemeente overigens al sinds oktober 2014 furore aan het maken met Café des Nations. Rottisserie La Broche is nu evenwel ‘the dream come true’ van Maxim Byl: een echt ‘kiekenkot’. Daarnaast blijft Café des Nations uiteraard ook bestaan. Voor de zaakvoerders is het een ideale combinatie. 

Knokkestore