8 oktober, 2018

Dienstencentrum Den Hoek in Westkapelle

dienstencentrum Den HoekSinds 2 juli 2018 is het dienstencentrum op de hoek van de Herenweg en de Westkapellestraat in Westkapelle geopend. Samen met de inwoners van Knokke-Heist ging Curando op zoek naar een toepasselijke naam. Uit een 80-tal voorstellen stelde de jury een shortlist samen met volgende 4 namen: De Poel en Ter Poele(verwijzing naar een voormalige hoeve in de buurt), ‘t Palaver (West-Vlaams woord voor gezellige babbel) en Den Hoek (naar de ligging van het centrum op de hoek van Herenweg en de Westkapellestraat). De bezoekers brachten hun stem uit en de meerderheid opteerde uiteindelijk voor “Den Hoek”. Westkapellenaar Michael Muyllaert die de schrandere bedenker was van deze naam, wordt eerstdaags in Den Hoek uitgenodigd om zijn prijs, een etentje voor 2 personen, in ontvangst te nemen.

Activiteiten voor en door de gebruikers

Het dienstencentrum is open van maandag tot en met vrijdag, telkens van 10  tot 17 uur (gesloten zaterdag, zon- en feestdagen). In het zaaltje is er gratis Wifi beschikbaar. De eerste ideeën over activiteiten in het dienstencentrum groeiden reeds tijdens de infonamiddag in april 2018 in de parochiezaal. Ze werden aangevuld op een brainstorm in augustus. Zo is er op woensdag 10 oktober 2018 om 10 uur een hobby- en creamoment in samenwerking met het Baken. Ben je graag creatief bezig of wil je de sfeer opsnuiven, kom dan langs.  Ben je zelf met iets bezig, breng gerust je werk mee. Er zal de eerste dag speciaal aandacht zijn voor mandalakleuren. Op vrijdag 19 oktober om 14 uur is er een gezellige babbel met verwenkoffie. Op woensdag 24 oktober organiseert Den Hoek om 14 uur volksspelen. Woensdag 31 oktober om 14 uur is er een pannenkoekennamiddag in halloweenstijl. Het is  herfstvakantie dus het moment om met de (klein)kinderen langs te komen. Heb je zelf een idee, wil je helpen, wil je zelf een bijeenkomst organiseren (overdag of ’s avonds) of wil je zelf iets opzetten? Neem contact op met centrumleidster Ann Hoste (T. 0472 01 78 55) of spring eens binnen in Den Hoek.

Vers bereide maaltijden voor 10 euro

Je kan elke werkdag in Den Hoek om 12 uur ook genieten van een vers bereide warme maaltijd. Hiervoor betaal je € 10,00. De menukaart is te verkrijgen in het dienstencentrum zelf maar is ook terug te vinden op de Facebookpagina van het dienstencentrum Westkapelle. Je kan telefonisch of per mail reserveren (liefst 2 dagen op voorhand) via T 050 62 58 27 - ldc.denhoek@curando.be.