12 mei, 2017

Diamanten huwelijksjubileum voor echtpaar Vanhove-Cardon

Willy Vanhove en Jeannette Cardon mochten op dinsdag 9 mei 2017 klinken op hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het koppel stapte op 1 mei 1957 in het huwelijksbootje in Heist. Schepen Piet De Groote feliciteerde het echtpaar bij hen thuis in naam van het gemeentebestuur.

Willy Vanhove is geboren in Brugge op 28 april 1932. Hij groeide op in een gezin met 6 kinderen. De jonge Willy bracht zijn jeugd door in Heist en liep school in het Sint-Pieterscollege in Blankenberge. Zijn vader was visser en het gezin woonde in Heist. Na zijn schoolperiode ging Willy aan de slag als visser en dit voor maar liefst 32 jaar lang. Hij werd vrijgesteld van legerdienst omdat hij de jongste was van zes kinderen en het beroep van visser uitoefende.

Jeannette Cardon zag het levenslicht in Dudzele op 1 augustus 1936. Ze komt uit een gezin met 4 kinderen. Haar vader was metser en het gezin woonde in Dudzele. Toen Jeannette 9 jaar was, verhuisde het gezin naar Duinbergen. Daar bracht ze haar jeugd door. Na haar schooltijd heeft Jeannette thuis geholpen. Na haar huwelijk nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 5 kinderen, 8 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Zoon Luc is visser en samen met Bente. Het koppel woont in Denemarken. Luc had 1 zoon, Mike, maar hij is overleden. Zoon Rudy is eveneens visser en gehuwd met Erna. Hij heeft 2 kinderen: Hayley en Aaron. Hayley is op haar beurt mama van shane.

Zoon Dirk is kaaimeester en gehuwd met Carine. Zij hebben 2 kinderen: Lindsay en Cynthia. Lindsay is mama van Joni en Quinten en Cynthia heeft ook 2 kinderen: Elise en Jef. Dochter Sonia is samen met Catherine. Het koppel baat samen restaurant ‘Bon appetit’ uit in de Graaf d’ Ursellaan.

Zoon Bart tot slot werkt op de sleepboten en is samen met Shana. Zij hebben 3 kinderen: Alicia, Ralph en Luca.

Willy is graag bezig (in zijn kotje) en viste op garnalen met een bootje. Willy en Jeannette gaan graag eens een koffie drinken en uit eten. Het paar is ook lid van de Zeemansclub en de Bloedgevers.