11 mei, 2017

Diamanten huwelijksjubileum voor echtpaar Utterwulghe-Couwyzer

utterwulghe couwyzer jubileumJacques Utterwulghe en Jeannette Couwyzer zijn dit jaar 60 jaar gehuwd en vierden dat op zondag 7 mei 2017 in restaurant Paola op de Zeedijk in Heist. Het koppel trad op 2 maart 1957 in het huwelijk in Heist. In naam van het gemeentebestuur feliciteerde schepen Piet De Groote het echtpaar met zijn diamanten huwelijksjubileum.

Jacques Utterwulghe is geboren in Brugge op 7 mei 1934. Hij komt uit een gezin met 5 kinderen. Zijn vader was visser en het gezin woonde in de Pannenstraat in Heist. Jacques bracht zijn jeugd door in Heist en liep er school. Zijn lager onderwijs volgde hij in de Gemeenteschool, het middelbaar onderwijs bij de Broeders Xaverianen en daarna volgde hij les aan de Visserijschool. Hij werd vrijgesteld van legerdienst. Jacques is visser geweest en op het einde van zijn carrière was hij vissorteerder.

Jeannette Couwyzer zag het levenslicht in Brugge op 2 mei 1934. Ze was de jongste van 5 kinderen (een achterkomertje). Haar vader was visser en reder. Het gezin woonde in de Sint-Antoniusstraat in Heist. Jeannette liep school bij de zusters van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt. Na haar schoolperiode werkte ze thuis en verzorgde haar ouders. Na haar huwelijk met Jacques nam ze de taak van huisvrouw op zich. Na het overlijden van haar vader kwam haar moeder bij hen inwonen.

Het paar heeft 3 kinderen. Zoon Bernard is gehuwd met Marina. Zoon Dirk is samen met Katrien en zoon Geert is samen met Jan. Jacques en Jeannette hebben ook 5 kleinkinderen: Annelies, Sylvie, Thomas, Joris en Lynn. En intussen zijn er ook al 5 achterkleinkinderen: Greg, Elena, Lara, Vico en Jules.

Jacques gaat graag eens kijken naar de vissersboten in de haven van Zeebrugge. Hij helpt waar hij kan in de straat zoals bij het confetti ruimen, sneeuw ruimen,… Jeannette gaat graag eens naar een tearoom en gaat rond met lidkaarten van de Vrienden van Lourdes.