22 maart, 2017

Davidsfonds overhandigt cheque aan Rudy Vanhalewyn voor ontwikkelingsproject Kajana

overhandiging cheque KajanaOp zaterdagavond 11 maart 2017 vond het Lentefeest van Davidsfonds Westkapelle plaats in het Parochiaal Centrum van Westkapelle. Bij die gelegenheid werden secretaris Johan Cabooter en penningmeester Johan Stubbe gevierd voor hun zilveren jubileum als bestuurslid van Davidsfonds Westkapelle. De zilveren medaille van verdienste van de Vlaamse Gemeenschap werd hen overhandigd door Cathy Coudyser, Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenschapssenator. 

Johan Cabooter

Johan Cabooter is al 25 jaar de administratieve sterkhouder van Davidsfonds Westkapelle,  sinds maart 1991 als bestuurslid en al vanaf september van datzelfde jaar als secretaris.  Hij hielp de afdeling recht houden in rustige tijden, maar ook in moeilijke periodes.  Hij is ook elk jaar de onvolprezen quizmaster voor de quiz die aan het Lentefeest verbonden is. Door de afdeling zelf werd hem een kunstwerkje aangeboden uit erkentelijkheid voor zijn vele verdiensten en zijn onverdroten inzet.

Johan Stubbe

Johan Stubbe is al sinds 1968 bestuurslid van Davidsfonds Westkapelle.  In 1988 heeft hij de financiële verantwoordelijkheid opgenomen als penningmeester en dit tot op vandaag.  Hij is ook duivel-doet-al om alle praktische problemen op te lossen in de vereniging. 

DavidsfondsRudy Vanhalewyn

Aan Rudy Vanhalewyn werd een cheque van € 675 overhandigd als steun voor zijn ontwikkelingsproject in Kajana, Suriname.  Die som werd verzameld tijdens de jaarlijkse kerstsamenzang “U zijt Wellekome” op 2e Kerstdag in de kerk H. Familie te Duinbergen, georganiseerd door Davidsfonds Westkapelle.  Die activiteit is gratis voor de deelnemers, maar iedereen kan een vrijwillige bijdrage schenken die dan door Davidsfonds Westkapelle besteed wordt aan het werk van Rudy Vanhalewyn.  Hij helpt in Kajana, Suriname, bij het aanleggen van een waterleiding in het dorp en het plaatselijk produceren van elektriciteit. Hij maakt de mensen ter plaatse ook wegwijs met de computer.