19 maart, 2018

Comedy Night met Jeron Dewulf en Jens Dendoncker in ’t Verzet

Comedy night afficheEen groep studenten aan de KU Leuven campus Brussel organiseert op vrijdag 23 maart 2018 vanaf 19 uur een Comedy Night in ’t Verzet ten voordele van de Cliniclowns. Ze pakken uit met niemand minder dan topcomedians Jeron Dewulf en Jens Dendoncker. Tickets kosten 15 euro en kun je enkel online op de kop tikken via deze link.

Programma

  • 20.15 – 21 uur:           Jeron Dewulf
  • 21 – 21.30 uur:           pauze met mogelijkheid tot drankje en hapje
  • 21.30 – 22.15 uur:      Jens Dendoncker
  • 22.15 – 22.30 uur:      Bedankingswoord
  • 22.30 - …:                   Nagenieten met drankje en hapje

 

Jeron Dewulf

Jeroen Dewulf houdt zich bezig met acteren en stand-upcomedy. Van 2003 tot mei 2006 vertolkte hij de rol van psychiater Marc Dewaele in de televisieserie Familie. Hij speelde ook rollen in Veel geluk, professor!, W817 (Johan), Wittekerke, M!LF en Mega Mindy. Verder werkte hij voor Eén als publieksopwarmer. Dat was onder andere zo bij de inlachsessies van F.C. De Kampioenen, die op 8 januari 2011 voor de laatste keer werden georganiseerd. In 2015 speelde hij mee in de film Mega Mindy versus Rox en in 2016 presenteerde hij Advocaat van de duivel (2BE)

Naast acteren is Dewulf actief in het Vlaamse en internationale improvisatiewezen. Met zijn Antwerpse groep De Improfeten brengt hij professioneel Improvisatietheater. Dewulf won goud op het officiële WK impro in Berlijn in 2006. Ook in comedycafé The Joker in Antwerpen speelt hij regelmatig improvisatie.

Voor het theater deed hij vanaf 2001 diverse stukken, onder andere Eten en Dansen, Trainspotting, Mariken van Nieumeghen, Charbonnage, Wardje, A Clockwork Orange en Duxtroux. De laatste werd door de krant De Standaard in 2004 verkozen tot "stuk van het jaar".

In 2007 bracht hij zijn eigen onemanshow Zijn er nog helden? op de planken en vanaf 2009 speelt hij stand-upcomedy, onder meer bij de 123-Comedy Club en in The Joker in Antwerpen. In 2013, 2014 en 2015 was hij een van de vier stand-upcomedians in Foute vrienden op 2BE samen met Begijn le Bleu, Steven Goegebeur (tot 2014), Thomas Smith en Christophe Stienlet (vanaf 2015).

www.jerondewulf.be

Jens Dendoncker

Bij wijze van sociaal experiment werd Jens eind 2013 door een paar vrienden het podium opgeschopt. De gevolgen waren echter niet te overzien. Hij werd als voorprogramma meegenomen door vaste waarden als Henk Rijckaert, Bas Birker en Michael Van Peel. Hij sloeg zijn eerste boeker aan de haak en bovendien werd Jens ook een vaste gast tijdens de door zijn mentor Wouter Deprez gecureerde “Avonden van de Luistervink”.

Slechts een paar maanden na zijn stand-updebuut werd Jens uitgeroepen tot winnaar van de Humorklas van Radio 2. Bij die eerste onderscheiding zou het weliswaar lang niet blijven. In 2015 wist hij niet alleen de jury- en publieksprijs te bemachtigen van de Nederlandse Culture Comedy Award, ook in eigen land nam hij datzelfde jaar de Lunatic Comedy Award mee naar huis. Nog eens een jaar later slaagde hij erin om de Humo’s Comedy Cup op zijn naam te schrijven; nog steeds de meest prestigieuze comedywedstrijd van Vlaanderen.

Na zijn overwinning in de Humo’s Comedy Cup mocht Jens mee op tour met Alex Agnew & Philippe Geubels, werkte hij naarstig verder aan zijn eerste avondvullende show “Bang van Dendoncker” en ging hij aan de slag bij productiehuis Shelter, waar hij het VTM-programma “Hoe Zal Ik Het Zeggen?” mee hielp ontwikkelen. Eerder maakte hij zijn Tv-debuut al bij het programma “Advocaat van de Duivel”.

Naast “Hoe Zal Ik Het Zeggen?” dook Jens in meerdere programma’s op. Zo werd één van zijn vele straffe verhalen verfilmd voor het programma “Ge hadt erbij moeten zijn”, zag je hem in “De Slimste Mens” en eerde hij de nobele kunst der literatuur bij Wim Helsen in “Winteruur”.

https://jensdendoncker.tumblr.com  

Cliniclowns

De Cliniclowns lossen geen wereldproblemen op en doen ook niks aan de klimaatveranderingen, maar ze maken wel het verschil voor ieder individueel ziek of gehandicapt kind. En dan heb je een wereldbaan. Ja, Cliniclown zijn is een baan. Alle clowns hebben een theaterachtergrond, scholing op het gebied van clownerie gevolgd en werkervaring met kinderen.

De clown brengt een bezoek aan een ziek kind en kijkt daarbij niet naar wat ze niet kunnen, maar juist naar wat ze wel kunnen. Het clownsspel kan van kamer tot kamer zeer variëren. De clowns spelen steeds in duo op een vaste afdeling en het spel is gebaseerd op improvisatie. Er wordt geluisterd naar de kinderen en gekeken naar hun reacties en zo wordt ieder spel persoonlijk rond het kind opgebouwd.

Samen met het kind creëren ze een nieuwe werkelijkheid. Dit doen ze niet alleen voor zieke kindjes, maar ook voor kinderen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. De Cliniclowns trekken langs deze scholen met de interactieve spelvorm ‘Speel je mee?!’. Zeer moeilijk lerende kinderen maken én beleven hun eigen verhaal met de Cliniclowns. Even reizen ze af naar een andere wereld; dát is wat een beetje verbeelding doet.

Daarnaast biedt Cliniclowns ook het Cliniclowns College. Het college is een geweldige theater belevenis voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin. Juist op het moment dat afleiding zo hard nodig is, wordt het kind samen met zijn of haar gezin 2 uur ondergedompeld in een wonderlijk avontuur. Tijdens het bezoek zijn er geen andere gezinnen aanwezig en dat maakt zo’n bezoek extra speciaal.

De Cliniclowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezig in heel wat Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen. Het team bestaat momenteel uit 18 clowns.

De Cliniclown brengt op een artistieke en sociale manier afleiding en plezier door middel van humor, spel, verbeelding en creativiteit. Dat is de kracht van de Cliniclown.

www.cliniclowns.be/NL

http://dehuismuts.com/big-news-ik-ben-ambassadeur-van-cliniclowns/