15 december, 2017

Buitenschoolse opvang 't Zeehuisje is opnieuw open

opening 't zeehuisjeDe buitenschoolse opvang ’t Zeehuisje ging op 11 december 2017 na een grondige renovatie terug open en kreeg zijn officiële heropening op woensdag 13 december 2017. Voorzitter van vzw Kinderopvang De Duinhuisjes, Karel Ghesquière, knipte er het lintje door samen met schepen Jan Morbee en in het bijzijn van directeur Marc Moeyaert van de Sint-Jansschool en directrice Agnetha Delacauw van de VZW zelf. Omdat de accommodatie vernieuwing toe was, werden de kinderen van 6 november tot en met 8 december 2017 opgevangen in de Sint-Jansschool.

Voor de renovatie werd geluisterd naar de kinderen zelf. Zo werd een nieuw sanitair blok voor de allerkleinsten bijgebouwd. De bestaande toiletten kregen een nieuwe tegelvloer. De keuken werd een halfopen keuken om beter het toezicht te kunnen bewaren. Maar vooral het aanbod aan spelactiviteit voor de kinderen werd geoptimaliseerd.  Zo kunnen de kinderen nu genieten van een Wii ruimte, een kleine cinema, een bouwhoek met reuzenblokken, een knutselatelier, een poppenhoek en een aparte ruimte met voetbaltafel.

De VZW Kinderopvang de Duinhuisjes bekostigde dit project als privé-initiatief zelf, maar wordt ook bijgestaan door de gemeente Knokke-Heist via het lokaal overleg. Zo kan de opvang nu, net zoals de gemeente, een beroep doen op tolken om de communicatie met anderstalige ouders te vergemakkelijken. Ook wanneer de VZW de Duinhuisjes zaken, zoals buitenspeeltuigen, wil aankopen, legt zij haar oor te luister bij de gemeente. Begin 2018 wordt ook de tuin voor de kinderen en de parking voor de ouders aangepakt.   

De vzw Kinderopvang de Duinhuisjes telt 5 vestigingen kinderopvang en een dienst voor onthaalouders en heeft 95 werknemers. Van de 5 vestigingen in Knokke, Heist, Zeebrugge, De Haan en Maldegem beschikken de eerste 3 ook over een buitenschoolse opvang voor kinderen van 3 tot 12 jaar. In Knokke is de buitenschoolse opvang ’t Zeehuisje gesitueerd op de 1ste verdieping van de crèche het Bremhuisje in de Bremlaan. Er verblijven met gemak 50 tot 60 kinderen van het peuterklasje tot en met het zesde leerjaar en dat voor- of naschools en tijdens de vakantie.

De kinderen die voor- of naschools komen, zijn kinderen van de Sint- Jansschool, Sint- Margaretaschool en de Pluim. Vier begeleiders staan in voor spel en activiteit maar voor de oudsten is er ook de huiswerkklas.

opening 't zeehuisje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opening 't zeehuisje