13 september, 2018

Bruisende Cultuurcocktail op 5 en 6 oktober in de Bib en het Cultuurcentrum Scharpoord

cultuurcocktailOp vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober 2018 organiseren de vzw Cultuurcentrum, de gemeentelijke openbare bibliotheek en de Cultuurraad in het Cultuurcentrum Scharpoord hun jaarlijkse Cultuurcocktail. Op vrijdagavond om 20 uur start het jaarlijkse feest van de Cultuurraad met de uitreiking van de verschillende cultuurprijzen gevolgd door een geanimeerde receptie met Statler en Waldorf en een afterparty in Cafécultuur. Deelname aan dit event kost slechts 2 euro! Op zaterdag 6 oktober shaken de bib, het cultuurcentrum en de sociaal-culturele verenigingen de hele dag een pittige Cultuurcocktail die bruist van verrassende gratis activiteiten.

De bib in beweging

De Cultuurcocktail staat dit jaar volledig in het teken van bewegen en gezondheid. Vanaf 10 uur kun je in de leeszaal van de bib leuker bewegen met apps op je smartphone. Vlak ernaast op de tussenverdieping van het cultuurcentrum zijn alle kleuters en hun (groot-)ouders uitgenodigd om van 10 tot 11 en van 11.30 tot 12.30 uur mee te huppelen in Nelsons dansworkshop. Van 11.30 uur tot 13 uur wordt de Cultuurcocktail 2018 in de Scharpoordfoyer officieel geopend met een feestelijke aperitief, gezonde hapjes van Oxfam en de nodige randanimatie. Om 14 uur vertelt psychologe Sofie Morbée in de bib aan niet-sporters hoe en hoeveel je precies moet bewegen om gezond door het leven te gaan. Van 14 tot 17 uur tovert ballonplooier Bram voor elk kind een creatie à la carte. Terzelfdertijd kan iedereen met vragen over digitale toepassingen op zijn/haar smartphone, tablet of pc terecht in de digishop waar cybernauten je problemen in de virtuele wereld in een handomdraai oplossen. Om 15.30 uur geeft sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck leerrijke voedingstips voor sporters. Tussendoor kun je op de smoothie-bakfiets zelf een gezond sapje trappen. Je kunt ook blootsvoets te rade gaan bij een tenenlezer om inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en bewust te worden waar het schoentje wringt.  In het bibfiliaal De Buze in Heist krijg je een demonstratie Tai Chi en kun je genieten van drankje en gezond hapje, klaargemaakt door diëtiste Katia Cornelis.

Voor meer info: bibliotheek@knokke-heist.be, T 050 630 400

Verenigingen on the move

Ook de plaatselijke sociaal-culturele verenigingen zetten doorlopend hun beste beentje voor. Met dansgroep Heliopsis ontdek je de danscultuur van klassieke jazzdans tot het meer moderne jazz- en streetdance. Balletgroep Le Cygne brengt met NXT GEN een meeslepende dansperformance. Verder kun je ook proeven van linedansen, slowfox, rumba, tango, chachacha, charleston en Engelse wals. Okra Knokke bewijst op een eigentijdse en sfeervolle manier dat ook 55-plussers fit en sportief bezig zijn. De dames van Markant en deskundige natuurgidsen van Natuurpunt nemen je mee op ontdekkingstocht door de Knokke-Heistse natuur. Bij de medewerkers van Spelotheek De Wip leer je spelend je motoriek verbeteren met een origineel spelletje. Yoga-instructeurs maken je stijve lichaamszones los en zorgen voor een gezonde lichaamshouding. Verder kun je genieten van een sessie voetmassage en Japanse gezichts- en nekmassage. VtbKultuur Knokke-Heist pakt ten slotte uit met de tentoonstelling “Vlaamse Meesters, vakmanschap inspireert” waarin hedendaagse kunstenaars in dialoog gaan met de oude Vlaamse Meesters.