9 oktober, 2018

Boothuis viert 10-jarig bestaan in ‘t Verzet

het boothuisVorige week verhuisde Het Boothuis van Blankenberge naar hun nieuwe stek in de Vissersstraat 31 in Heist. Het Boothuis biedt woonondersteuning aan volwassenen met een mentale beperking in de regio Oostkust. Op dinsdag 9 oktober 2018 om 17.30 uur heffen begeleiders, vrienden, sympathisanten, familie, en uiteraard ook de bewoners in ’t Verzet in Duinenwater het glas op het 10-jarig bestaan van Het Boothuis.

Op 10 oktober 2008 kreeg diensthoofd Els Van Poelvoorde de kans om de werking van Het Boothuis in de Ontmijnersstraat in Blankenberge op te starten. Het selecteren en begeleiden van de bewoners, schilderen van alle kamers, inrichten van de leefruimte en het zoeken naar een leuke dagbesteding vormden een hele uitdaging. In de afgelopen 10 jaar gingen de residenten van Het Boothuis ook al 10 keer op vakantie, namen ze 10 keer deel aan de Special Olympics, 10 buurtfeestjes, 10 schlagerfestivals, 10 galabals for specials, 10 carnavalbals, 10 keer rock for specials,… Naast al dat feesten moet er natuurlijk ook gewerkt worden in hun huis.  Het boothuis kan daarbij rekenen op heel veel mensen die een echte thuis creëren voor de bewoners.

“Het onderdak in Blankenberge dat normaal voorzien was voor een periode van 2 jaar, werden uiteindelijk 10 mooie jaren”, vertelt Els Van Poelvoorde. “De verhuis naar Heist voelt voor ons wel aan als opnieuw thuiskomen. Ik wil de gemeente nogmaals bedanken voor de steun die we kregen bij de verhuis. Dankzij de steun van de service-clubs konden we extra nodige hulpmiddelen aankopen voor onze nieuwe woning. We kijken er naar uit om in onze nieuwe woonomgeving ons te integreren en veel nieuwe vrienden te maken. Graag willen we ons in Knokke-Heist verplaatsen met een duo-fiets, en hiervoor zoeken we nog wat extra centjes.”

Intussen biedt Het Boothuis aan 15 mensen woonondersteuning in Knokke-Heist en Blankenberge. Uiteraard staan de medewerkers open om nog meer mensen met een vraag rond wonen te helpen. Wie graag met deze organisatie kennis maakt, is er altijd welkom. Het Boothuis is ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers om samen activiteiten te doen, uitstappen te maken of gewoon een terrasje te doen.

Voor meer info: Het Boothuis, Vissersstraat 31, 8301 Knokke-Heist , T 050 42 32 19