16 november, 2017

Bloedgeven zit in de lift

rode kruis bloedgifteHet Rode Kruis Knokke-Heist heeft deze week de voorlopige cijfers bekendgemaakt van de bloedinzamelingen die in 2017 plaatsvonden in Knokke en Westkapelle. Maar liefst 780 personen, dat zijn er 100 meer dan vorig jaar, kwamen bloedgeven op één van de verzamelpunten. Afgelopen jaar kon je daarvoor terecht in Basisschool De Pluim, de lokalen van het Rode Kruis Knokke-Heist en tijdens de zomer in het tentendorp op het Rubensplein. Daar gaven de mensen verspreid over 2 dagen het meeste bloed. Dat toont aan dat de zomerinzameling in de gemeente zijn nut geeft. Onder de bloedgevers zitten ook veel toeristen.

Bovendien merkt het Rode Kruis dat ook heel wat jongeren zich geroepen voelen om bloed te geven. Jeugdraad Knokke-Heist gaf op 13 november 2017 het goede voorbeeld en zakte met een aantal leden af naar de bloedinzameling. Zo dragen ze ook hun steentje of zeg maar druppeltje bij. Het Rode Kruis hoopt dat ook andere verenigingen, sportclubs en jeugdbewegingen hun goede voorbeeld volgen.

Het Rode Kruis Knokke-Heist staat 365 dagen per jaar ten dienste van de bevolking van Knokke-Heist. Een 40- tot 50-tal vrijwilligers zetten zich onbezoldigd en tijdens hun vrije tijd in, om bezoekers op evenementen te verzorgen. Ze organiseren bloedinzamelingen, geven EHBO-lessen en trekken rond met de zorgbib in de verschillende zorgcentra. Omdat er nog steeds opdrachten bij komen, is het Rode Kruis nog op zoek naar vrijwilligers. Wie zich geroepen voelt, kan vrijblijvend contact opnemen (pr@knokke-heist.rodekruis.be). Het Rode Kruis Knokke-Heist kun je ook volgen via Facebook.