16 mei, 2018

60 huwelijkskaarsjes voor Aimé en Gabrielle Moens-Falleyn

familie Moens-FalleynHet echtpaar Moens-Falleyn werd op zaterdag 12 mei 2018 in de bloemetjes gezet in restaurant Schildia ter ere van hun diamanten huwelijksjubileum. Zestig jaar geleden stapte het koppel in het huwelijksbootje in Heist: op 13 mei 1958. Schepenen Kris Demeyere en Piet De Groote namen de honneurs van het gemeentebestuur waar om Aimé en Gabrielle te feliciteren. Het paar heeft 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Gabrielle is lid van scrabbleclub Ypsilon. Ze heeft een mooie verzameling kunsteieren uit diverse landen. Aimé is radiozendamateur met een licentie bij club ONZ Oostkust in ’t Walletje. Verder speelt Aimé ook keyboard. Hij heeft een uitgebreide verzameling seinsleutels, dit zijn elektromechnische toestellen om Morseberichten te verzenden. Hij is ook schutter met pistool en traint deze sportdiscipline in de Stormmeeuw.

Aimé Moens is geboren in Brugge op 25 augustus 1938. Hij groeide op in een gezin met 3 kinderen. Zijn vader was visser, maar is overleden op 40-jarige leeftijd. Hun boot werd geraakt door een torpedo. Aimé heeft de visserijschool doorlopen. Het gezin woonde in Zeebrugge. Na zijn schoolperiode werkte Aimé 23 jaar lang als visser. In 1961 werd zijn schip overvaren door een ander schip. Later werd Aimé staatsambtenaar. Hij werd schipper bij het loodswezen en ging er opnieuw voor 23 jaar lang aan de slag. Daarna ging hij met pensioen. Aimé is Ridder in de Leopoldorde en heeft ook een onderscheiding gekregen van het Koningshuis voor moed en zelfopoffering. Hij was bij de eersten om mensen te redden bij de ramp met de Herald of Free Enterprise. Voor zijn reddingswerk werd hij later ook ontvangen op het Koninklijk Paleis.

Gabrielle Falleyn zag het levenslicht in Heist op 23 januari 1939. Ze komt uit een gezin met 3 kinderen. Ze is geboren in de Felix Timmermansstraat 19 (enkele huizen van waar ze nu wonen). Hun jongste dochter woont nu in nummer 19. Het beroep van haar vader was reder-visser. Gabrielle heeft school gelopen in Heist en heeft er ook haar jeugd doorgebracht. Na haar schoolperiode heeft Gabrielle thuis geholpen en na haar huwelijk nam ze de taak van huisvrouw op zich.