8 mei, 2018

5de Tentuinstellling tijdens Hemelvaart- en Pinksterweekend

tentuinstellingTijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend vindt in Knokke-Heist de 5de editie van Tentuinstelling plaats. Dit driejaarlijks evenement is een fiets- en wandelparcours van 17 km waar 400 beelden van 43 kunstenaars in 13 privé-tuinen staan opgesteld. Ontdek kunstwerken van zowel bekende namen als van minder bekende kunstenaars, figuratief en abstract, in diverse materialen (steen, glas, hout, brons, metaal en zelfs papier).

Startpunten in Knokke en Westkapelle

Knokke: Cultuurcentrum Scharpoord - Maxim Willemspad 1. Parking Cultuurcentrum Scharpoord: blauwe zone: maximum 4 uur.

Westkapelle: Park ter Kalvekete – Sluisstraat 42A, Westkapelle. Voor bezoekers die met de wagen uit het binnenland komen is dit de beste optie. Parking: weide aan de overkant van de straat; onbeperkt gratis parkeren.

Verkoop ten voordele van sociale en culturele doelen

Tentuinstelling heeft drie doelstellingen. Ten eerste biedt het een platform aan ruimtelijke kunstenaars om hun werken te tonen aan een groot en gevarieerd publiek. Ten tweede wil het de drempels naar kunstbeleving wegnemen. Op een ontspannen manier vinden mensen zo de weg naar hedendaagse kunst. Tenslotte geeft de verkoop van kunstwerken zuurstof aan sociale en culturele doelen. De artiesten staan immers hun fee af aan de organisatie. Deze opbrengst wordt integraal besteed aan de goede doelen van de verenigingen. Zo willen zij op een duurzame wijze bijdragen tot meer rechtvaardigheid, met respect voor diversiteit. De vzw Tentuinstelling 2018 steunt in het bijzonder de vzw Sprinkle, een kleinschalig huis voor aidsweeskinderen in Zuid-Afrika opgericht door Chantal De Maeyer. Hilde Van Mieghem, actrice en regisseur, is de meter van dit project.

De editie 2018 is een samenwerkingsverband van de vzw Tentuinstelling 2018, de gemeente Knokke-Heist en 7 verenigingen (Lions Club Knokke-Zoute, Kiwanis Knokke-Zoute, Marnixring De Blinckaert, Fifty-One Knokke-Heist, Soroptimist International Club Knokke-Oostkust, Rotary Knokke-Oostkust en de Stichting Luc & Jenny Peire.). Luc Michils, organisator en contactpersoon van Tentuinstelling 2018.

Voor alle info: www.tentuinstelling.be