Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Kom jij supporteren tijdens de derde editie van Cold Water Classic in Lakeside Paradise? 

Gedurende het paasweekend van 29 tot 31 maart 2024 komt de wereldtop naar Lakeside Paradise in Knokke-Heist om deel te nemen aan de derde editie van de jaarlijkse Cold Water Classic: een wakeboarding-viersterrenwedstrijd die geldt als manche van de wereldkampioenschappen. Elke deelnemer kan dus punten sprokkelen om zich dan te kwalificeren voor het EK en het WK. Bovendien is de Cold Water Classic de allereerste wedstrijd van het jaar, met een watertemperatuur van om en bij de 10 graden Celsius. Tel daar nog bij op dat de meeste professionele atleten rechtstreeks van hun winterse trainingsoorden zoals Thailand of de Filipijnen komen... Kortom een enorme uitdaging voor elke deelnemer! 

16 nationaliteiten

De Cold Water Classic is ondertussen aan haar derde editie toe en heeft zich al de reputatie van topwedstrijd toegeëigend. Het aantal deelnemers is in vergelijking met de voortgaande jaren verdubbeld. In totaal zal het wedstrijdmaximum van 130 wakeboarders bereikt worden. De organisatoren noteren 16 nationaliteiten met deelnemers uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, UK, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Kroatië, Polen, Oostenrijk, Roemenië, Hongarije, Israël en Tsjechië. Onder de 29 Belgen bevinden zich ook wereldkampioen Masters Glenn Vandenberghe uit Knokke-Heist en Inge Nys, Europees kampioene Seated. Verder zijn ook de Duitse Julia Rick (13 x wereldkampioen en 3 x Guinness World Record holder) en Dennis Hildebrand (wereldkampioen wakeskate) present.

Seated categorie voor G-sporters

Dat wakeboarden nog een relatief jonge sport is, bewijst het grote aantal inschrijvingen bij de Junior men U18 (40 deelnemers). Nieuw dit jaar is ook de seated categorie met momenteel 3 inschrijvingen, en tevens het bewijs dat wakeboarden perfect als G-Sport kan bestempeld worden. 

Gratis toegang: supporters meer dan welkom!

De oefensessies beginnen op vrijdag 29 maart 2024, terwijl er al heel wat riders de hele week aanwezig zullen zijn. De toegang is gratis, alle heats worden voorzien van het nodige commentaar en er is een groot ledscherm waarop alle resultaten makkelijk te volgen zijn. De finales van alle reeksen volgen op zondagnamiddag met een prijsuitreiking rond 18 uur op paaszondag 31 maart.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter