Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Zwin Natuur Park wint FEBE-award voor aanleg nieuwe speeltunnel 

Op de uitreiking van de FEBE-awards op donderdag 30 november nam het Zwin Natuur Park de eerste prijs in de categorie ‘Precast in Infrastructure’ in ontvangst voor de nieuwe speeltunnel. FEBE, de Federatie van de Betonindustrie, organiseert elk jaar deze FEBE Elements Awards. De wedstrijd beloont bijzondere projecten die gemaakt zijn met prefab betonelementen. 

Educatieve belevingstunnel 

De opvallende speeltunnel, ontwikkeld door de Provincie West-Vlaanderen, biedt kinderen een educatieve ervaring met holendieren zoals bergeenden en konijnen. Ze bestaat uit twee tunnels van telkens 17 meter lang. Ondanks lopende afwerkingen, heeft de betonnen structuur al lof ontvangen en enthousiaste bezoekers aangetrokken. 

Geluidsvrij 

Deze snel en geluidsvrij geconstrueerde tunnel, gemaakt met prefab betonelementen, werd geprezen om zijn duurzaamheid en minimale verstoring van het natuurlijke ecosysteem. Het Zwin Natuur Park, bekend om zijn educatieve activiteiten voor gezinnen, blijft met deze nieuwe toevoeging jonge bezoekers boeien en informeren over de Zwinnatuur en het landschap. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter