18 januari, 2013 - 26 januari, 2013

’t Is weer Carnaval in Heist

Laat het maar vriezen, heel Heist en omstreken werkt zich in het zweet om tijdig klaar te zijn met hun “karre”. Uiterlijk dit weekend moeten de inschrijvingen binnen zijn voor deelname aan de Carnavalstoet. Zoals de zaken er nu voor staan zullen alvast een dertigtal grote en een tiental kleinere groepen aan de stoet op zondag 10 februari deelnemen. En als we zeggen “groot” dan mag je dat ook letterlijk nemen. Combinaties van dertig meter en meer zijn meer regel dan uitzondering, het grootste “getrek” meet maar liefst 42 meter en wat het aantal deelnemers betreft zijn dat er een paar duizend, de omvangrijkste groep telt niet minder dan 250 leden. Heist kan dus nog steeds met recht en reden claimen dat hier de grootste stoet van West-Vlaanderen uitrijdt. De lottrekking vindt plaats op zaterdag 26 januari in Zaal Ravelingen, voor de eigenlijke aanvang van het Prinsenbal.

 

Nieuwe veiligheidsmaatregelen

Bij deze gelegenheid zullen de veiligheidsdiensten een aantal maatregelen toelichten die dit jaar aan het reglement zijn toegevoegd. Uiteraard dat de organisatie er alles aan doet om van de stoet een zo plezierig mogelijk feest te maken maar terzelfdertijd wordt steeds meer op veiligheid ingezet.

 

Prinsenbal met Yves I

Vermits er maar een kandidaat is, prins Yves die zichzelf wil opvolgen, heeft er dus geen verkiezing plaats. Dat mag echter de pret niet drukken, het Prinsenbal is traditioneel het sterkste bal van het hele jaar en dat zal nu ook niet anders zijn. Omstreeks 23 uur wordt prins Yves 1 uitgeroepen tot Prins Carnaval 2013, de officiële aanstelling heeft plaats op zaterdag 9 februari in het stadhuis van Heist.