Bijen, hommels, wespen, zweefvliegen

Even voorstellen

Niet elk vliegend insect, dat een geel-zwart gestreept patroon draagt, is een (honing)bij. Toegegeven, er kan wel wat verwarring ontstaan in het herkennen van volgende dierengroepen (klik op het dier voor een korte uitleg):

Wilt u meer weten over deze dieren en hoe u ze kan helpen, breng dan zeker een bezoek aan de website van de provincie West-Vlaanderen of download de brochure.

Wilt u zich wil verdiepen in de determinatie van deze dieren, breng dan een bezoekje aan de website van Aculea (de wilde bijen- en wespenwerkgroep van Natuurpunt).

 

Gevaarlijk?

Wespen, bijen en hommels kunnen soms een gevaar opleveren voor de mens. Voor de bestrijding hiervan kan u terecht bij de brandweer (050 630 360), dit is een gratis dienstverlening.
Bijen en hommels zijn echter beschermde insecten die niet verdelgd mogen worden. In geval van problemen zal de brandweer een imker contacteren die deze nesten meestal kan verwijderen zonder de diertjes te doden.
Wie gestoken wordt door een wesp, bij, hoornaar of een hommel kan u terecht op de website van het Belgisch Antigifcentrum.

Contact

Milieu & Natuur Alfred Verweeplein 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050630197 050630159  milieu@knokke-heist.be