Subsidie voor compostvaten en -bakken

Wie thuis composteert, krijgt een aantrekkelijke  return voor zijn inspanning. Moeder Natuur beloont je immers met een gratis, humushoudend product dat een grote rijkdom oplevert in de tuin, voor de bloembakken en de kamerplanten. Bovendien bespaar je een pak geld op je afvalzakken.

Wie komt in aanmerking?

Alle inwoners, tweede verblijvers, scholen van Knokke-Heist.

Wat kun je kopen?
Afhankelijk van de grootte van je tuin en het soort afval dat je gaat composteren, kies je een compostvat, een open bak of een wormenbak.

Hoeveel composteringseenheden mag je kopen?
De gemeente betaalt de aankoop van 2 composteringseenheden terug met een maximum van 50 EURO per stuk.  Je kunt zelf combineren: 1 compostvat en 1 open bak, of 2 compostvaten,…

De gesubsidieerde vaten en bakken blijven altijd gekoppeld aan het domicilieadres van de inwoner en / of het adres van het tweede verblijf en / of de school.

Werkwijze
De tuincentra in Knokke-Heist verkopen compostvaten, open bakken en op aanvraag ook wormenbakken. Gemiddeld kost een compostvat in de handel 60 EURO.  De handelaar geeft je een aanvraagformulier voor het bekomen van de subsidie van 50 EURO. Je vindt het volledige subsidiereglement in bijlage.

Dit formulier laat je volledig invullen door de handelaar en jij vult aan met je persoonlijke gegevens.

Je bezorgt het samen met het aankoopbewijs aan de milieudienst, A. Verweeplein 1 te 8300 Knokke-Heist.  Vervolgens krijg je een compostmeester op bezoek.  Hij zal je helpen om het composteren op gang te brengen.  Je kunt hem alle vragen stellen waar je nog mee zit.

 Alle aanvragen die we de eerste helft van het jaar ontvangen, worden in de zomer uitbetaald. De andere aanvragen worden pas op het einde van het jaar uitbetaald.

Wat krijg je terugbetaald?
Per compostvat of bak betalen we de aankoopprijs terug met een maximum van 50 EURO per stuk.

 

Voor meer achtergrondinformatie over thuiscomposteren, klik hier

Subsidiereglement downloaden

aanvraagformulier

Contact

Milieu & Natuur Alfred Verweeplein 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050630197 050630159  milieu@knokke-heist.be