Brandbestrijding

De meest bekende opdracht van de brandweer is de bestrijding van brand. Een noodoproep van deze aard voor de brandweer? Bel het nummer 100 of 112!

Voor de uitruk van brandweerwagens gebruikt brandweer Antwerpen vaste procedures. In geval van brand rijden standaard volgende wagens uit (in het vakjargon heet dit de basisuitruk):

  • autopomp en snelle interventiewagen (eerste hulp)
  • autoladder
  • autopomp (tweede hulp)
  • commandowagen

De eerste hulp en de autoladder vertrekken vanuit de kazerne gelegen in de sector waar de brand is. De tweede hulp vertrekt vanuit een andere kazerne in de aangrenzende sector. De commandowagen vertrekt steeds vanuit Post Noord in de Noorderlaan, omdat dit de vertrekplaats is van de officieren.

Het grote voordeel van deze gelijktijdige uitruk vanuit verschillende kazernes is dat er op die manier snel hulp ter plaatse komt.

Uit voorzorg is de basisuitruk berekend op een middelgrote brand. De brandweer kan immers pas ter plaatse de ernst van de brand inschatten.

In principe is elke brandweerinterventie voor brand gratis.

Contact

Brandweer Brandweerstraat 7 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 68 19 20

Nu de brandweer al een tijdje overgegaan is naar de Hulpverleningszone 1, is ook het rechtstreeks telefoonnummer van de post Knokke-Heist gewijzigd (http://www.knokke-heist.be/nieuws/nieuwe-nummers-brandweer). Je kunt de brandweerpost in de Brandweerstraat 7 in Knokke voortaan bereiken via T 050 68 19 20. Hier kun je terecht met vragen over preventie of administratieve vragen. Voor dringende vragen bel je uiteraard steeds naar het noodnummer 112. Meer info over de hulpverleningszone en de post Knokke-Heist vind je op de website www.zone1.be of www.zone1.be/posten.

Gerelateerde inhoud