Besox Early Bird Run

Datum

 

Zondag 8 oktober

Afstand

 

8,5 km.

Onder het motto ochtendstond heeft goud in de mond laten we de deelnemers op de Early Bird Run bij het krieken van de dag een unieke loopervaring beleven. Met een parcours doorheen de Zwinduinen en - polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park kan men genieten van een unieke locatie. Sporters beleven meer staat centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving. 

Start en aankomst

 

De deelnemers starten tussen 8.00 en 9.00 uur, individueel om de tien seconden. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van om en bij 8,5 kilometer afwerken. Om de 15 minuten vertrekken 90 deelnemers. De wave van de zilverreigers vertrekt eerst, gevolgd door de bergeenden en de scholeksters. De wave van de ooievaars gaat van start tussen 8.45 en 9.00 uur.

Locatie: Natuurpark Het Zwin, Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist

 

Parcours

 

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden en kleine offroad paden. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

Klik hier om het parcours te bekijken.

 

Diverse

 

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Zo is er o.a. geen bevoorrading met bekers voorzien langs het parcours. Elke deelnemer krijgt een water bottle belt die voor de start kan gevuld worden met water. We proberen de logistieke omkadering dan ook tot een minimum te beperken. Er is dan ook geen tijdsregistratie of klassement voorzien.

  

 

Week van het Bos van 8 tot en met 15 oktober 2017 in het teken van beweging

 

Ook dit najaar zetten alle bossen hun deuren wagenwijd open voor de Week van het Bos. Het thema van deze editie is beweging, want de natuur beweegt ons allemaal. Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober 2017 worden in talrijke Vlaamse natuurgebieden en bossen activiteiten georganiseerd die de eindeloze mogelijkheden om te bewegen in de natuur aantonen. De Week van het Bos 2017 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.

 

Klik hier voor meer info omtrent week van het bos.

 

 

Info:

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480
Fax 00 32(0)50 630.499
earlybirdrun@knokke-heist.be