Mo(nu)ment voor Vrede en Verdraagzaamheid

Op maandag 11 november organiseert het gemeentebestuur voor de 7de maal de herdenkingshappening Mo(nu)ment voor vrede en verdraagzaamheid. De hoofdplechtigheden zijn dit jaar opnieuw gecentraliseerd in de deelgemeente Knokke.  

 

Vredeshappening met Septem Viri

De plechtigheden starten op maandagmorgen om 10 uur in de H. Margaretakerkin Knokke met een Vredeswake. Bedienaars van verschillende erediensten gaan voor in deze viering en roepen op tot solidariteit onder alle volkeren. Jongeren dragen er originele vredesgedichten voor, terwijl Septem Viri voor de muzikale omkadering zorgt. Dit vocaal ensemble bestaat uit zeven mannen die prachtige a capellamuziek brengen. Met hun goedlachse stijl en fijne humor weten ze het publiek steevast te boeien. Al beschikken ze ook over het talent om de toehoorders te ontroeren met ingetogen en intieme nummers.

 

Herdenking wapenstilstand op het Burgemeester Frans Desmidtplein

Om 10.45 uur stappen prominenten en vaderlandslievende verenigingen onder begeleiding van de For Freedom Pipe Band naar het Burgemeester Frans Desmidtplein,waar burgemeester Graaf Leopold Lippens om 11 uur zijn 11 novembertoespraak houdt. Hierna volgt de dodenoproep, waarbij leden van de plaatselijke jeugdverenigingen 117 witte rozen planten in het ereperk van de gesneuvelden uit beide wereldoorlogen. Daarna volgt de traditionele bloemenhulde, muzikaal omlijst door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Knokke-Heist. De plechtigheid wordt afgesloten met een grote openluchtreceptie met Oxfam Wereldwinkel en een Soul- en Motownconcert door Cloud Nine.

 

Cloud Nine

Cloud Nine is een soulformatie die bestaat uit twaalf leden, met evenveel verschillende achtergronden en karakters. Eén ding brengt hen samen: stuk voor stuk zijn ze gefascineerd door het fenomeen Motown, en de vertolkers ervan. Motown cover je niet zomaar. Cloud Nine ziet zichzelf eerder als een tributeformatie, die met veel liefde en respect voor het origineel op zoek gaat naar die sound van weleer, met aandacht voor elk detail. Het doel is duidelijk: het publiek transporteren naar the heart and soul, het Detroit van de sixties en vroege seventies. Noem het een tijdsportaal, een luisterervaring, een onderdompelen in een bad van songs die verrassend vertrouwelijk aandoen en een laagje soulglow achterlaten op de ziel.

Cloud Nine brengt de sterkste nummers uit de rijke Motown- geschiedenis. Zet u schrap voor een niet-aflatende stroom hits van Stevie Wonder, The Supremes, The Temptations, The Four Tops, Marvin Gaye en vele anderen.  Meezingen en dansen is toegestaan en zelfs aangeraden. We garanderen u dat u na afloop met een ander gevoel naar huis gaat!

 

 

Contact

Communicatie Alfred Verweeplein 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050630133 050630159  communicatie@knokke-heist.be